Introductie
Help
Privacy Instellingen
DNA en Familiegeschiedenis

Algemeen
- Ontstaan Familienaam
- Kasteel Ter Hooge
- Religie
- Schilderij Dominicus van den Hoogen
- Latijnse woorden in DTB akten
- Stamboom voor beginners
- Claes Hermens en zijn vrouw Jenneke
- Gouden Bruiloft in Mill
- Antje Monteiro
- Fanny Blankers-Koen
- Familie van den Hoogen in de Helstraat te Reek
- Berend en zijn trike
- Françoise Chauffoureau
- 50 jarige bruiloft Van Baast - Bekkers

Overzichten
- Voorouders Boeren - van Baast
- Nakomelingen Boeren - van Baast
- Voorouders Maarten
- Voorouders Truus

Familie Van Zuijlen
- De Bossche familie Van Zuijlen
- De familie Van Zuijlen en kasteel Anholt
- Familie Van Zuylen in België
- Familie Van Zuijlen in U.S.A.

In Memoriam
- Marianne van den Hoogen 1956 - 2017
- Theo 'Heinz' van den Hoogen 1937-2015
- Aanvullingen Theo 'Heinz' van den Hoogen

Bloedverwantschap
- Bloedverwantschap Maarten-Truus
- Bloedverwantschap Truus-Evelien
- Bloedverwantschap Truus-Thea
- Bloedverwantschap Maarten - Theo 'Heinz'
- Bloedverwantschap Truus - Theo 'Heinz'

Karel de Grote
- Karel de Grote
- Karel de Grote als voorouder. Bijzonder?
- Bloedverwantschap Truus-Karel de Grote
- Bloedverwantschap Maarten - Karel de Grote

Feiten en verhalen
- De moord op de zusjes Laarakkers in Velp (1875)
- Veldwachter Van den Hoogen: Het Lampeglas
- Familiewapen
- Van den Hoogen en hun crimineel verleden
- De grootste crimineel
- Na de Cuijkse jaarmarkt blinkt er een mes
- Van den Hoogen en het Militieregister
- Foutje bij de geboorte aangifte
- Wie is de vader?
- Een dronken secretaris
- A van den Hoogen Family History
- De Koude Kant
- Oorlogsslachtoffers in Deest
- Van den Hoogen en hun onderscheidingen
- Eén persoon, twee geboorte aangiften
- Vermoord of verdronken...

De grootste crimineel.

Op 6 maart 1852 wordt in Boekel geboren Willem van den Hoogen, zoon van Cornelis van den Hoogen en Ardina van Duren. Zie onderstaand gezinsoverzicht.   

Deze Willem van den Hoogen heeft in totaal zes keer in de periode 1868 - 1900 vastgezeten in de strafgevangenis te 's Hertogenbosch. Hieronder volgt een chronologisch overzicht van de inschrijvingen van Willem van den Hoogen.
Ook zijn eerste vrouw, Adriana Carnuijt, heeft in de strafgevangenis in 's Hertogenbosch vastgezeten. Deze inschrijving volgt na de inschrijvingen van Willem van den Hoogen.


  

De eerste inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 30 januari 1868. De opgelegde straf is "Twaalf dagen gevangenisstraf" wegens "Diefstal." De eerste dag van de straf was 30 januari 1868. Op 11 februari 1868 werd Willem weer vrij gelaten. Bij deze eerste inschrijving blijkt Willem pas 16 jaar te zijn! Hij kan geen handtekening zetten: hij is het schrijven "onkundig." Volgens de inschrijving is dit de eerste keer dat Willem wordt ingeschreven in het Register.
 


De tweede inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 29 december 1870. De opgelegde straf is "zes maanden eenzamen opsluiting" wegens "Diefstal". De eerste dag van de straf was 29 december 1870, de laatste dag was 27 juni 1871. Nog steeds is Willem niet in staat om zijn handtekening te zetten. Ook nu weer zou Willem voor de eerste keer gevonnisd zijn, terwijl dit dus niet waar is!
 


De derde inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 14 juli 1876. De opgelegde straf is "vijftien dagen eenzame opsluiting" wegens "Eenvoudige diefstal." De eerste dag van de straf was 14 juli 1876, de laatste dag was 29 juli 1876. Bij de eerste twee inschrijvingen wordt vermeld, dat Willem nog geen lager onderwijs heeft genoten. Bij de derde inschrijving wordt nu vermeld, dat hij wel lager onderwijs heeft genoten. Het resultaat hiervan is, dat Willem nu wel een handtekening kan zetten. Tevens wordt vermeld, dat hij "herhaalde maal" is gevonnisd.
 


De vierde inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 7 december 1881. De opgelegde straf is "Een dag gevangenisstraf" wegens "Ontduiking der provinciale paardenbelasting in Noordbrabant." Op 8 december 1881 werd Willem weer vrij gelaten. Opvallend detail bij deze inschrijving: op de plaats van de handtekening staat niet de handtekening van Willem maar van iemand anders. Waarschijnlijk degene die Willem heeft ingeschreven in het register!
 


De viijfde inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 29 juni 1885. De opgelegde straf is "zes  dagen eenzame opsluiting" wegens "Diefstal." De eerste dag van de straf was 29 juni 1885, de laatste dag was 5 juli 1885. Volgens de inschrijving wordt de inschrijving van Willem nu voor de eerste keer herhaald.
 


De zesde inschrijving van Willem van den Hoogen in het Register voor de strafgevangenis te 's Hertogenbosch, 5 april 1900. De opgelegde straf is "drie dagen gevangenisstraf" wegens "Strooperij". De eerste dag van de straf was 5 april 1900, de laatste dag was 8 april 1900. Bijzonder bij deze inschrijving was, dat de bijnaam van Willlem werd vernoemd: "Napoleon."
 
Hieronder ziet u de inschrijving in het register van de strafgevangenis te 's Hertogenbosch van  Adriana Carnuijt, de eerste vrouw van Willem van den Hoogen.


Adriana wordt ingeschreven in het Register op 20 juli 1897. De opgelegde straf is "twee dagen gevangenisstraf" wegens "vernieling". De straf eindigt op 22 juli 1897. De reden van vertrek op 22 juli 1897 is "tot het ondergaan eener andere straf". Adriana heeft nog een straf te ondergaan van "zes dagen hechtenis". Opvallend bij deze inschrijving: Adriana was 61 jaar toen ze werd ingeschreven in het Register. Haar man, Willem van den Hoogen was pas 16 toen hij voor de eerste keer in het Register werd ingeschreven.
Nog iets bijzonders: volgens de inschrijving zou haar vader "Johannes" genoemd worden en haar moeder "E. v. Dinther." Dit zijn echter haar grootouders! De moeder van Adriana, Johanna was ten tijde van de geboorte van Adriana niet gehuwd. In de geboorteakte van Adriana wordt dan ook vermeld, dat de moeder (Johanna), ongehuwd is.